breuken in excel

Alhoewel de examentijd ondertussen juist voorbij is, kom ik vandaag met de oplossing om breuken te bereken in Microsoft Excel.  Het heeft enige moeite gekost, want zelfs via-via aan medewerkers van Microsoft vragen had niet onmiddellijk resultaat.

Maar toch … Microsoft Excel kan met breuken rekenen, alleen moet je gebruik maken van een trukje.

Tip maar eens een breuk in, bijvoorbeeld 4/3  en druk op de Enter-toets. In de cel verschijnt dan vier maart (4/3 dus :-)).

Excel zet de breuk dus automatisch om in een datum, ook niet handig.

Enkele jaren geleden vroegen leraars me om formules zichtbaar te maken in Excel.  Dit kan met Excel, maar ook via een omweg.
Via eenzelfde soort omweg omzeilen we het automatisch omzetten naar een datum.  Om rond dit automatisme te werken, tip je  niet 4/3  maar 0 4/3 (nul spatie vier schuine-streep drie) in de cel.

Druk dan op Enter en Excel zal de breuk ongemoeid laten, en netjes 1 1/3 in de cel zetten.

breuken in excel
breuken in excel
Advertenties

Tags: , , ,

About erikservaes

Je weet wat er wat moet veranderen, maar je weet niet wat of hoe. Je bedrijf of organisatie zit in een verandertraject en je wil dat al je medewerkers dit niet als een bedreiging maar als een uitdaging en een opportuniteit gaan zien. Door coaching kan je deze veranderingen bewuster, met meer aandacht voor je medewerkers en jezelf, tot een goed einde brengen en je doelen en resultaten realiseren. Door coaching kan je je medewerkers overtuigen dat de verandering nodig is. Door coaching krijg je een beter beeld hoe je de verandering kan aanpakken. Door coaching kan je de obstakels op een goede manier aanpakken. Door coaching kan jij en je medewerkers enthousiast maken om mee te werken aan de verandering voor een betere persoonlijke (werk)omgeving.

One response to “breuken in excel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: